2012. február 21., kedd

Ma tükördátum.... és az én megoldásom a fogyis dilemmára!

Észrevettétek, hogy ha a mai dátumot németül, angolul stb. külföldiül írjuk fel, akkor mi történik???

              21.02.2012  ---->  2102 / 2012 

              tükröződik benne az évszám!!! :))) vajon erre mit mondanak a számmisztikusok???



Ráadásul újhold is van, aminek annyiból van jelentősége, hogy újholdkor érdemes új dolgokba fogni, úgyhogy én ma el is kezdem azt az életmódváltást, amit a múlt héten már sikeresen leteszteltem.

Hogy mi az? The Warrior Diet azaz A Harcosok Étrendje - a lényege röviden annyi, hogy napközben azaz a méregtelenítési szakaszban csak zöldséget-gyümölcsöt eszik az ember, meg némi könnyű fehérjét, ha úgy érzi, hogy szüksége van rá, mondjuk mandulát vagy maximum tojást, de semmi főtt kaját vagy kenyérfélét nem eszünk napközben, este viszont voila... a dőzsölés fázisában egy étkezés keretében nagyjából azt és annyit ehet az ember, amennyit csak akar - egy kikötés van, ha úgy érzed jóllaktál, vagy szomjasabb vagy, mint éhes, abba kell hagyni az evést.... és azért persze itt is törekedni kell az egészségesebb ételekre, a nutellát egyéb édességet és a fehérpékárut pedig inkább kerülni kellene, bár egyszeri esetben tapasztalatom szerint még az sem okoz túl nagy gondot, csak fogyás ütemét lassítja...



Akit bővebben érdekel a dolog, annak betettem az originál angol nyelvű linket és a magyar oldal linkjét is, nézzetek utána magatok is és győződjetek meg róla nyugodtan ti is, hogy milyen unortodox módon is lehet fogyni ;) szerintem én ebben rátaláltam arra, amit kerestem :) Napközben odafigyelek, este pedig azt eszek, amit csak akarok, mégis fogyok! Nálam 4 nap alatt 1,5 kiló ment le így múlt héten, hétvégén kipróbáltam az ellenpéldát, azaz simán diétáztam 3 napig, aminek eredményeképp visszajött 1 kiló.... Soha többé diéta, éljenek a harcosok!!!  Már egy ideje éreztem, hogy nekem valami ilyen intervallumos étkezésre lenne szükségem, hiszen a sportban is jó eredménnyel lehet az intervallumos edzést használni.... láttam is már olyan diétát, ami egyik nap 500 kalóriát engedélyez, másnap meg 2000-et, de tudom, hogy én azt hosszú távon nem tudom betartani... maradna általában a zabálós nap ;))) itt viszont csak napközben kell odafigyelnem, az meg - nekem - könnyebben megy, én amúgy is szeretem a gyümölcsöt meg a salátát, nem gond, ha napközben azon kell élnem, amúgy is szinte magamtól is azt szoktam csinálni, míg ki nem pukkad a lufi.... és el nem jön a zabálás és vele a bűntudat.... itt meg egyenesen kötelező az esti túlevés :))))) minő gyönyör! és érdekes módon rögtön az első estén éreztem, hogy mikor laktam jól - alig egy tányérnyi étel után, aztán már a maradék 2 villányi saláta elfogyasztása is szinte megerőltető volt - egyszerűen meglepett, de ez minden este működött....  és tényleg, be is indult vele azonnal a fogyás, úgyhogy én tegnaptól megint ezt gyakorlom, jelentem, mára megint ment le egy fél kiló a hétvégén visszasétáló plusszból úgyhogy én most maradok is véglegesen a harcosok táborában :)

Ja és azért nem árt mellette tornázni sem, amit én vasárnaptól újra rendesen beiktattam a programomba, konkrétan piláteszt és erőedzést - van is izomlázam rendesen ;))))
A mozgásra is van néhány tipp a harcosok könyvében, akit érdekel, az úgyis megtalálja :) És mielőtt kérdezitek, nem érdekem eladni ezt, csak meggyőzött a rendszer hatékonysága.

További szép napot mindenkinek :)

2 megjegyzés:

  1. Láttam erről egy összeállítást az Aktívban szombaton, szerintem ez is olyan dolog, hogy van akinek bejön, van akinek nem. Nekem tuti nem, mert este bármit eszem, az rajtam marad. :D Neked kitartást hozzá és várom a további beszámolókat hogy haladsz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sajnos nem láttam... :(( Múlt hétfőn délelőtt találtam a könyvre és előtte is több egészséges étkezésről szóló könyvben említették, hogy létezik, de sehol sem volt leírva, hogy miről szól... így aztán mikor megláttam, rögtön haza is vittem. A lényegét még ott a könyvesboltban kibogoztam és szinte egy este ki is olvastam. Rögtön alkalmaztam is... Meglepődtem, hogy milyen gyorsan voltak vele eredményeim.... Pedig az én súlyom most már kb. 2 éve olyan, mintha bebetonozták volna.... aztán hétvégén az ellenpróbát is elvégeztem... Úgyhogy én egyenlőre biztos maradok...

      Törlés